A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мигіївська громада
Миколаївська область, Первомайський район

ДО  ВІДОМА  ГРОМАДИ!

Дата: 25.04.2022 08:49
Кількість переглядів: 2320

ДО  ВІДОМА  ГРОМАДИ!

На поминальні дні могили прийнято прибирати та прикрашати вінками та квітами. Останні роки найпопулярнішими є штучні квіти, виготовлені з пластику. Однак, такі “прикраси” є шкідливими, як для природи так і для людей. Штучні “прикраси”, потрапляючи на сміттєзвалища, розкладатимуться протягом тривалого періоду часу. Крім того, хімічні речовини, які виділяються при розкладанні пластику потрапляють у підземні води. В наших реаліях, штучні квіти та вінки або палять, або вивозять на сміттєвий полігон. В обох випадках — це небезпека, як для людей так і для довкілля.

З метою забезпечення чистоти навколишнього природного середовища, зменшення кількості твердих побутових відходів, які засмічують землю та атмосферне повітря, продукти згоряння яких є токсичними і небезпечними для людини, перероблення та утилізація яких потребує значних матеріальних витрат,  13 квітня 2022 року  виконавчим комітетом  Мигіївської  сільської  ради прийнято  рішення № 01 «Про заборону реалізації  та  використання штучних пластикових квітів, іншої ритуальної  продукції  з пластику   на території Мигіївської  сільської  ради». 

Так,  суб'єктам  господарювання в сфері  торгівлі та  ринкового господарства,  мешканцям громади забороняється  реалізація  і  покладання  штучних  пластикових  квітів  з пластику  та  іншої  ритуальної  продукції виготовленої  з пластику.

Просимо з розумінням поставитися до рішення, яке виконавчий комітет прийняв, вбачаючи в штучних квітах загрозу життю та здоров’ю людей. Пластик виділяє в атмосферу отруту, спалення таких квітів забруднює повітря токсинами, в тому числі й діоксинами, які призводять до виникнення онкологічних захворювань. Закопувати минулорічні штучні квіти сенсу не має, бо вони біологічно не розкладаються. Слід відмовитися від спалювання штучної поминальної атрибутики на кладовищах.

Є альтернативні варіанти, які можна використовувати, щоб повністю відмовитись від штучної ритуальної атрибутики (паперові квіти, живі квіти, сухоцвіти тощо). Давайте будемо дбати про наше майбутнє покоління та дбати про стан навколишнього середовища.

З повагою,

Виконавчий  комітет Мигіївської  сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь